War Trauma foundation

Slachtofferhulp

War Trauma Foundation (WTF) helpt mensen en gemeenschappen die zijn getroffen door oorlog en geweld.WTF ontwikkelt kennis om met de psychosociale gevolgen van oorlog en geweld om te gaan. Dat doen we samen met lokale organisaties, zodat onze methodes passen bij de context en cultuur.

WTF traint hulpverleners en vormt regionale netwerken in conflictgebieden zodat groepen mensen samen kunnen werken aan psychosociaal herstel.

WTF verbindt de wereld van wetenschap en onderzoek met die van de praktische hulpverlening via de uitgave van het internationaal tijdschrift: Intervention: the International Journal of Mental Health, Psychosocial Work and Counselling in Areas of Armed Conflict. Daarnaast publiceren we trainingsmateriaal in verschillende talen.

WTF bevordert internationale standaarden om de kwaliteit in haar psychosociale programma’s te waarborgen. Deze richtlijnen gebruiken we bij onze training van lokale hulpverleners.

WTF werkt samen met andere organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), International Organization for Migration (IOM), World Vision International, uitgever Lippincott Williams & Wilkins etc. WTF werkt overal ter wereld, van Sudan tot Sri Lanka van Kosovo tot de Kaukasus.

WTF is co-voorzitter van de MHPSS Reference Group

De belangeloze medewerking en financiële ondersteuning van fondsen, bedrijven en particulieren is onmisbaar voor het werk van WTF.

WTF is in 1997 opgericht door Maurits Cohen. Cohen had zich jarenlang ingezet voor de psychische hulpverlening aan Joodse oorlogsslachtoffers. De beelden van de Balkanvluchtelingen eind jaren negentig inspireerden hem tot de psychische hulpverlening aan hedendaagse oorlogsgetroffenen.

Meer informatie: www.wartrauma.nlBekijk de video