"Hoe jouw reisverzekering bijdraagt aan het wel en wee van jouw persoonlijke goede doel, vereniging of stichting."

Wat gaat er naar jouw goed doel, vereniging of stichting?
Bij al onze verzekeringen, dus ook de reisverzekering doneert, VoorElkaar.nl jaarlijks vóór 1 februari een bedrag gelijk aan 10% van de door jou netto in het voorgaande jaar betaalde premie aan jouw goed doel.

Informatie over de VoorElkaar Reisverzekering.
Op vakantie wil je genieten dus VoorElkaar.nl zorgt er graag voor dat je met een onbezorgd gevoel op vakantie gaat. Bijvoorbeeld door je een uitstekende dekking te bieden bij een medische behandeling in het buitenland. Of door de extra reis- en verblijfskosten bij ziekte, ongeval of overlijden te vergoeden. Zodat je met een gerust hart je koffers kunt pakken. In de polisvoorwaarden kun je precies lezen welke risico’s onze uitgebreide recreatieverzekering wel en niet dekt. Naast de standaardvoorwaarden kun je ook kiezen voor een nog uitgebreidere dekking, middels afzonderlijke rubrieken. De verschillende dekkingsmogelijkheden zijn:

▪Doorlopende reisverzekering BASIS
▪Doorlopende reisverzekering COMFORT
▪Doorlopende reisverzekering OPTIMAAL

Wat is er verzekerd?
Onze recreatieverzekering biedt een combinatie van een doorlopende reis- en doorlopende annuleringsverzekering. Je kunt beide verzekeringen afsluiten, maar ook kiezen voor één van beide. Je doorlopende reisverzekering biedt dekking van onder andere medische kosten in het buitenland, terugkeer- en extra verblijfskosten of bijvoorbeeld het inschakelen van een tolk in noodsituaties. Met onze annuleringsverzekering krijg je (een gedeelte van) je reissom terug als je reis onverhoopt niet door kan gaan of je terug moet komen van je vakantie.

Wat mag je van ons verwachten?
Schade, annulering of een extra kostenpost is altijd erg vervelend. Uiteraard gaat ‘voor elkaar’ met jou op zoek naar de beste oplossing voor jouw schade. Daarbij mag je ervan uitgaan dat onze medewerkers redelijk en respectvol tegen je zijn. Wanneer je een schade bij ons meldt, informeren wij je zo snel mogelijk of je schade onder de dekking van je verzekering valt. Als dat het geval is, zorgen wij ervoor dat we onze schaderegeling zo snel mogelijk afronden. Als je het oneens bent met de wijze waarop de schade door een expert is vastgesteld, dan kun je een contra-expertise laten uitvoeren. Deze contra-expertise wordt door voor elkaar vergoed.

Wat betaal je voor deze verzekering en wanneer?
Een aantal zaken is van belang wanneer ‘voor elkaar’ de premie voor je recreatieverzekering bepaalt. De volgende zijn het belangrijkst:
  • Omvang van de dekking
  • Gekozen rubrieken
  • Je gezinssituatie
Je kiest zelf of je de premie per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar wil voldoen.

Over de premie wordt uiteraard assurantiebelasting geheven. Daarnaast brengen we éénmalig € 5,00 administratiekosten in rekening. De prolongatiekosten bedragen € 0,45 (€ 0,54 inclusief assurantiebelasting).
Krijg extra korting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen
Hoe meer verzekeringen je uit verschillende rubrieken sluit, hoe hoger je pakketkorting op onze aantrekkelijke basispremie wordt. ‘voor elkaar’ biedt je de volgende rubrieken: Wonen, Verkeer, Gezin en Recreatie.

De korting wordt als volgt berekend. Je hebt verzekeringen uit:
• 1 rubriek: geen extra korting
• 2 rubrieken: 2,5% extra korting
• 3 rubrieken: 5% extra korting
• 4 rubrieken: 7,5% extra korting

Wat wordt je pakketkorting?
Voor een verzekering dient premie te worden betaald. Daarnaast heb je als verzekerde nog een aantal plichten. Heb je schade, dan moet je dit zo snel mogelijk aan ons melden. Als er iets in jouw situatie verandert, moet je dit ook zo snel mogelijk laten weten. Je bent verplicht schade en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Ten slotte vragen wij je ons alle informatie te geven die voor een snelle schade-afhandeling van belang kan zijn.